This new construction project is an award-winning optometry office for two optometrists and a three-person support staff. The building exceeds ASHRAE 189 requirements for high performance buildings, which is the industry standard for energy efficient buildings. The mechanical system uses energy recovery on the ventilation side and in-floor hydronic heating.

South-facing triple-paned glass brings in natural light to the frame display area while limiting summer heat gain and winter cold. The project uses durable and easy-to-maintain finishes to create a light-filled and distinctive interior. Exam room casework is laboratory grade steel, making it easy to keep clean. The reception desk and frame display areas are custom designed to provide a consistent look in materials.

The reception desk is HIPAA compliant, with ergonomic work stations. We provided an employee break room and a staff bathroom with shower for staff who ride their bike to work.